Root Nedir ? Neden Yapılır ?


Root Nedir ?

Akıllı telefonunuzda bazı dosyalara erişebilirsiniz. Bu dosyalar birbirinden farklı olabilir. Mesela internet'den download ettiğiniz (indirdiğiniz) bir dosyayı .zip halinde olsada açabilirsiniz. Ve ya herhangi bir program sayesinde telefonunuzun Ana Dizininden > Download klasörüne girebilirsiniz. İndirdiğiniz bir pdf dosyası olsun. Download klasöründe bu dosyayı açabilirsiniz. Normalde göremeyeceğiniz bu dosyaları bu sayede açabilirsiniz. Ve ya görüntüleyebilirsiniz. Peki sizin bilmediğiniz dosyalarada var mı ? Erişim yapabilir misiniz ? Evet yapabilirsiniz. Root , cihazınızın her dosyasına erişmenize yardımcı olan bir yoldur. Bu yolda yanlış şeylerde mevcuttur. Yolu takip ettiğiniz süreçte bir problem olmayacaktır.

Root sayesinde cihazınızda bilmediğiniz dosyalara erişebilirsiniz. Fakat sizin erişmeniz kodlama bilmediğiniz sürece işe yaramaz. Kodlama bilmeyenler için kodsuz dosyalarla oynamanızı sağlanyan programlar vardır bunları kullanabilirisiniz. Bunu basitleştirecek olursak. Sizin beyninizde taşayabileceğiniz bilgi kapasitesi 400/1000'dür. 400 sayısı barındırdığınız bilgileri temsil eder. Beyninize Root attığında bu 400/∞ demektir. Bu sayede beyninizde barındırabileceğiniz bilgiler sınırsız olur. Kısaca Root budur.


Root Nasıl Yapılır ? 


Root yapmak için çeşitli yöntemler vardır. Fakat bunların hepsi doğru değildir. Bu konuda sizlere bütün cihazlarda basit bir yöntemle Root yapımını anlatacağım. Unutmayın bu yöntemle cihaz garanti dışı kalabilir. Ve herhangi birşey olma durumunda sorumluluk TurkHackTeam'i , Android Kulubü Üyelerini ve MetehanBaba adlı kişiyi ilgilendirmez.

Gerekenler :

SD Kart
SuperSU v2.46 Virüs Total
Zarchiver v0.85 Virüs Total

Zarchiver açalım ve SuperSU v2.46 dosyasını SD Kart'ımıza taşıyalım. Taşıdıktan sonra telefonu kapatalım. Ses Açma + Home Tuşu + Güç Düğmesi basılı tutalım. Telefonumuzda yazı gelir gelmez elinizi çekin. Karşınıza kırmızı yazılar gelecektir. Ses Açma + Ses Kısma tuşlarını kullanarak Apply Update from SDCard kısmına gelin ve Güç Düğmesine basarak girin. Girdikten sonra Ses Açma + Ses Kısma tuşlarını kullanarak SuperSU v2.46.zip dosyasına gelin ve Güç Düğmesine basarak girin. Otomatik olarak Root atlama işlemi başlar. Kırmızı renkli bir Android karşımıza gelir. Gözünde göz bandı tam bir korsana benzer. Root nedense Korsan olarak anılır. Fakat hiçbir zararı yoktur. İşlem sonra Root olup olmadığını kontrol etmek için Root Checker adlı programı kullanabilirsiniz.


SuperSU Programı Ne İşe Yarıyor ?

İşlem tamamlandıktan sonra SuperSU adlı bir program kurulu olarak gelir. Bu program cihaza hangi programlara Root yetkisi vermek istediğinizi ayarlayan bir aracıdır. Yoksa her program Root kullanır. Ve belki sizlerin istemediği programlarda Root kullanır. Peki izin nasıl verebiliriz ? Gayet basit. Herhangi bir Root gerektiren programa girin. Karşınıza gelecek kısımda Root izin ver diyin. Bu kadar basit.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Saldırı Alan Tüm Portları Kapatmak [Windows Güvenlik]